Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Cathy’s Sixpack Editie 2-2018

Cathy’s Sixpack Editie 2-2018

€59,50
niet op voorraad
Het is niet het resultaat van jaren trainen in de sportschool, maar de tweemaandelijkse rondleiding door de bruisende smaakwereld van Cathy. Iedere twee maanden anders, altijd verrassend, spraakmakend en gewoon bij u thuis bezorgd. Geen voor de hand ...
1-2 dagen
Cathystaste.
  • productpage_usp_1_title
    productpage_usp_1_text
  • productpage_usp_2_title
    productpage_usp_2_text
  • productpage_usp_3_title
    productpage_usp_3_text
  • productpage_usp_4_title
    productpage_usp_4_text
Beschrijving

Glas

Cuvée Acajou,  Caves Louis de Grenelle, Saumur Frankrijk Vin rouge mousseux de qualité 14,95

Verrassende cuvee - waardig om ontdekt te worden: demi sec  mousseuxvan  de cabernet franc!  Donkerrood van kleur met aantrekkelijke mousse. Klein rood fruit ( aardbei aalbes)  en hint van cacao  in de neus.  Aangenaam zalvend zacht in de smaak. Tussen 6-8 C 

Bestek

Heerlijk bij  gegratineerde uiensoep ; goulashsoep; beef tataki met teriyaki en kewpie mayonaise; Geitenkaas ; Schelp en schaaldieren, Witvis, zalmachtigen, Rijst Aziatisch, Spicy Oosters; desserts als aardbeien en bittere chocola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glas

Vergel blanco, Bodega de Pinoso,
Alicante Spanje 2017 – 6,95

Intrigerende, biologisch gemaakte wijn van niet-geïrrigeerde oude stokken Airen met 5% Sauvignon Blanc.  Wijnmaakster Ana Amat oogst in alle vroegte om oxidatie tegen te gaan, ze gebruikt autochtone (druif eigen) gisten en laat de wijn op lage temperatuur vergisten waardoor je die gebieds typische karakteristieken in de wijn krijgt. Harmonieuze smaakvolle sappige wijn met tropisch zoet fruit als ananas en guave, wat limoen en anijs, witte bloemen lekkere kruidigheid ( gember kruidnagel nootmuskaat) en voldoende zuren. Lijkt wat verfijnd hout te hebben, maar dat is niet zo.  Aangenaam droge finale. Vrijwel geen sulfiet. Serveren op 8-10 C.

Bestek

Lekker bij verse geitenkaas, paella, kip met citroen, en reuze spannend bij zuurkool garni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glas

Pinot grigio classico St Michael Eppan,
Alto Adige Italië  14,95  9- Hamersma

De  Pinot gris druif, afkomstig uit de Bourgogne,heeft hier een tweede moederland gevonden, en is er de meest geproduceerde druivensoort geworden. De bodem ( kalkhoudende morenen) de hoogte rond 600 mtr  en klimaat passen als een handschoen.  Op “het fruit “gemaakt dus op rvs-tanks, met gedeeltelijke malo.

Opwekkende zuivere elegante wijn met fijne frisheid, zachte smaak waarin granny smith appel, peer en perzik, een klein culinair  bittertje  en een aangename, lange licht spicy afdronk   Serveertemperatuur:8-10 C.

Bestek

Lekker als aperitief , maar zeker ook bij Geitenkaas, Zalmachtigen, Schelp en schaaldieren, witvis, rijst Aziatisch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glas

Vergel Rosado, Bodegas Pinoso,
Valencia Spanje 2016  6,95

Wijnmaakster Anna Amat  gebruikt alleen autochtone gisten, werkt biologisch en compromis loos. Provence kleurige rose uit 100% biologisch geteelde niet geïrrigeerde oude stokken  Monastrell (Mourvedre) druiven, handmatig geplukt in de vroege ochtend.  Authentiek, onvergelijkbaar, onderscheidend en vrijwel zonder  toevoeging  van zwavel gemaakt. Unieke wijn met heel eigen karakter  exotische neus, fluweelzacht mild fris elegant en levendig met lange finale. Serveren op 8-10 C

Bestek

Onze Vergel rose is de gastronomische topper van deze zomer: Gazpacho met mozzarella en tomaatjes; groene asperges met iberico ham; marokkaanse kip, salades, wit vlees, charcuterie maar ook als aperitief!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glas

Arbino Rosso, Vinea, Nicolino Paolucci, Montepulciano d’Abruzzo Italië 2015 9,95

Op fruit (dus rvs) gemaakt. De gedeeltelijke ripasso (ingedroging van de druiven) geeft volheid body en kracht.

Zeer donker gekleurd. Rijkaroma van rijpe vruchten (pruimen), rode bessen en viooltjes.  

Sappig  complex zacht verfijnd  body. Super prijs -kwaliteit en 8,5 hamersma  Serveren op 18 C.

Bestek

Lekker  bij:  Konijn, lam, kip, vederwild, varkensvlees, rood vlees, pasta; ravioli met ricotta en spinazie, pomodori crème, geroosterde peperoni en rucola; entrecote; rib-eye met rodewijn jus of gewoon kruidenboter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glas

Rayuelo Bobal, Rosalia Molina 
Altolandon, Manchuela Spanje 2014              13,95

Dank zij de grote hoogte en de female touch blijft deze 100% bobalwijn verteerbaar en superspannend  Deze fijngestructureerde zalvende zachte  rijpfruitige  100% bobal wijn “rayuelo” heeft het dan ook helemaal. 

Door de grote hoogte ( 1080 mtr) in combinatie met het grote  verschil tussen dag en nacht speelt Rosalia het klaar om zelfs  in warm  centraal Spanje, provincie Cuenca,  regio Manchuelo, verteerbare super spannende wijnen te maken van oa bobal .Rosalia gebruikt alleen de  natuurlijke gistcelle  die je vindt op de druif, ze voegt niets toe .

Vinificatie op roestvrijstaal zorgt voor het behoud van  fruit frisheid  en sap. Na de malolactische gisting  laat ze de wijn 8 maanden rijpen  op Franse barriques opdat alle elementen met elkaar in harmonie komen. Vervolgens  houdt ze ze nog eens  8 maanden in de kelder om bij te komen en te rusten.

Bestek

Door de ronde tannines ook geweldige partner van  een stevige vis  van de grill (  vb griet ) met  rode wijn garnituur: Griet vd grill  met  puree v knolselderij -gebakken paddestoelen-  pastilla met gestoofde  kalfswang   -rode biet - stoofjus van de kalfswang