Well of Wine Cathy’s Sixpack Editie 1-2017

Cathy’s Sixpack Editie 1-2017

Wijnmaker: Well of Wine
Prijs: €59,50 €49,17 Excl. btw

Glas

Saumur Rosé “Carte Corail”,
Louis de Grenelle,
Loire, Frankrijk, SA € 12,95

Verrukkelijk gulle bubbles uit 100 % Cabernet Franc. Frambozen, bosaardbeien en iets van irissen en viooltjes. Mooie fijne mousse en spannend zurenspel! Schenktemperatuur: 6-8 °C

 

Bestek

Als aperitief, als De feestwijn; zelfs bij desserts (chocolade taart / fruittaart)

Glas

Vinoverde
Quintade Regueiro Portugal 2015
€ 9,95

Onweerstaanbaarlekker. Heerlijkpuur,subtielen elegant,indegeur rondbreed ensappig,veelwitfruit (peer perzik citrus) en bloemen. Uit Alvarinho, Trajadura en Loureiro. Alvarinhogeeftdezachtetrajadura–zoals de treixadura hier heet- een lekkere frisheid mooie zuren en intense levendigheid. Wijnmaker Paolo Rodriguesmaaktopz’nminiwijngoed droommooie vino verde. Temperatuur : 8 - 10 °C.

 

Bestek

Visgerechten, gevulde inktvis met paprika van de grill, kipsalade, varkenskotelet, dashi; brandade

Glas

Viognier, Yiron Vineyard,
Galil Mountain winery
Upper Galilee Israel 2014 € 15,95

 

Op 800 meter hoogte gelegen en voorzien van
een toplaag van met name leisteen, leveren deze wijngaarden onderscheidende en ongelofelijk minerale wijnen. Elke wijngaard heeft een geheel eigen terroir en microklimaat hetgeen de wijnmaker Micha Vaadia in staat stelt verbluffend goede blends te maken. Hier gaat traditie en technologische kennis hand in hand. Eeninspirerendeenveelbekroondeselectie! Viognier van hoog niveau. Mooi in balans met elegante textuur en lange “mouthwatering“ afdronk. Deels op hout vergist. Bloesem, wilde bloemen, abrikoos, nectarine, witte perzik, meloen, citrus, kalk. Mondvullend, romig, kruidig en elegant. Mooie droge finale en goede spanning. Kosher en kosher voor Pesach maar vooral heellekker! Opvallendhoelangdezewijntuithoudtna t openen. weken! Schenktemperatuur: 8-10 °C

 

Bestek

Risotto, gekruide Aziatische gerechten; Vis: pittige ceviche, gegrilleerde zalm met hollandaise saus, kabeljauw met waterzooi; gerechten met kreeft, saffraan, tonijn & zwaardvis. Vlees: Charcuterie; zwezerikmetcantharellenenbleekselderij; Vega: Hollandse asperges ragout van asperges met morieljes en voorjaarsgroenten; zachte romige kaas.

Glas

Burbero Venea, Montepulciano
Fam. Paolucci
d’Abruzzo, Italië 2014 € 7,95

Familie bedrijf Paolucci werkt met autochtone druivenrassen en veel liefde voor de natuur , wat in Italie nog een uitzondering vormt . Zacht romig en fluwelig met flinke dosis rood kersenfruit viooltjes en wat kruidigheid. Veelzijdig inzetbaar zowel bij vlees als vis als vega. Montepulciano in purezza ! Schenktemperatuur: 16-18 °C

 

 

Bestek

Vlees: Oosters gelakte eendenbout met loempia van eend, geroosterde groenten en Teryaki saus; Krokante polenta met gepofte pompoen, paddenstoelen, Parmezaanse kaas en saus van eekhoorntjesbrood; Romige polenta met runderstoof en zoetzure ui, gegrilleerde witlof; estufadoiberico met witte boontjes Vis: gado gado makreel; Zalm/Tandoori; Yellow Fin Tonijn/Jap specerijen Vega: In kataifi deeg gebakken Taleggio kaas met salade van groene kruiden en coulis van tomaat (vega); Bladerdeeg taartje met Pierre Robert, rode biet, witlof en rozijntjes

Glas

Syrah Well of Wine 
VD Pays d’Oc Frankrijk 2015 € 8,95

Well of Wine Syrah afkomstig uit de veelzijdige Languedociseenduurzaamgeproduceerde stevige complexe zondoorstoofde rode wijn vol geur en smaak indrukken van rijp rood fruit (bramen pruimen), gedroogde, mediterrane kruiden en kaneel. Zacht en soepel van stijl met lange fluwelige afdronk. Deels houtopvoeding. Schenktemperatuur: 16- 18 °C

 

Bestek

Rood vlees, lam, varken, wild, vederwild, kaas zacht en romig, harde kaas, nagel en komijn

Glas

La Matine, Domaine Singla,
Laurent de Besombes,
Roussillon, Frankrijk € 11,95

70% grenache noir, 30 % syrah, geen hout
Laurent de Besombes doet er alles aan om vins vrais, ware wijnen te maken en werkt sinds 2006 biologisch. Hij vinifieert elk perceel apart in kleine cuves van 5000 liter; werktmetzeerlagerendementen(15à20hl/ ha), koelt de druiven niet – ondanks de Catalaanse warmte, want hij vindt dat tegen de natuur indruisen- en bottelt zonder klaren of filteren. Zijn wijnen zijn niet over geconcentreerd of log maar kenmerken zich door een enorme frisheid en fruitintensiteit.

 

 

Bestek

Schenktemperatuur:16-18C, Serveren bij: rood vlees.
Uw review toevoegen 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Powered by Lightspeed
iDEAL