Bouissel

Bouissel

Château BOUISSEL is gelegen op 200 km van de Atlantische Oceaan en 150 kilometer van de Middellandse Zee: het klimaat is continentaal (koude winters en warme zomers), maar zij bevinden zich op de grens van deze twee invloeden en daarom kunnen we spreken van microklimaat.

Deze invloeden bevorderen een goede rijping van de druiven en laat de creatie toe van kwaliteitswijnen met veel zon en weinig neerslag. De zomers zijn vaak warm en droog, en de heersende wind, de beroemde “zuidelijke wind” (Zuid-Oost wind) waait over de wijngaarden, waardoor de druiven heel gezond rijp worden.

In 1978, nam Pierre de wijngaard over van zijn vader Adrian en werd de wijngaard geherstructureerd. Zij maakten tot 1986 wijn van de mooiste druiven, maar het grootste deel van de oogst werd verkocht. Toen er geld was gespaard voor het vernieuwen van de kelder kom Pierre samen met zijn vrouw Anne-Marie wijn gaan maken en in 1989, werd de eerste jaargang gebotteld, deze wordt bekroond met een prijs op het Fronton wijnfestival.

In 2009 is  zoon Nicolas zijn ouders komen helpen. Sinds dat jaar zijn zij overgestapt op biologische wijnbouw, met inbegrip van de aanplant van witte druivenrassen.

Prijs
Min: €0
Max: €25
Sorteer
Wijnmakers
Land
Productiemethode
Categorieën
Powered by Lightspeed
iDEAL