Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
17 Aug 2018

Bromelt - Abi Duhr

 ‘Château Pauqué’  een van de pioniers van de Luxemburgse wijnbouw. Hij geldt als een van de voorlopers bij het maken van terroirwijnen, waar veel andere wijnboeren de druif vooral voor het voetlicht willen brengen. Abi Duhr is echter van mening dat er een volgende stap moest worden gemaakt, naar wijnen met een duidelijke terroir expressie en met meer diepgang en complexiteit. Vanuit dat idee creëerde hij in 1988 de ‘Clos du Paradis’, een wijn waarbij de wijngaardvoorop stond en niet zozeer de druif. Het was de bekroning van een ontwikkeling van een aantal jaren, met veel vernieuwingen in het wijnmaken, zoals het gebruik van  vergisting op eikenhout (1982) en het toepassen van de appelmelkzure gisting (1987).Voor Luxemburg in die tijd revolutionaire vernieuwingen. Château Pauqué telt, na een recente aankoop van een hectare prachtige wijngaarden in het dorp Schengen, in totaal 4,5 hectare wijngaarden. Vrijwel alle stokken staan aangeplant op zeeer steile hellingenlangs de Moezel, essentieel voor de beste kwaliteit. De wijngaarden zijn beplant met pinot blanc, elbling, auxerrois, riesling, pinot gris en chardonnay. De wijngaarden vinden we in de lieux-dits Mertert Herrenberg, Grevenmacher Fels en Paradäis, Wormeldange Nussbaum, Ehnen Bromelt, Stadtbredimus Dieffert en –Fels en Schengen Fels, de enige wijngaard in het Luxemburgse deel van de Moezel op rode zandsteen. In zijn werk heeft Abi Duhr zich sterk laten beïnvloeden door de Franse, en met name de Bourgondische manier van wijnmaken 

 Bromelt , Elbling, Chateau Pauque  Abi Duhr  Moselle Luxembourgeoise,

100% elbling, Alcohol 11,5

Verbluffende terroirwijn van  extreem steile hellingen. Abi  kiest voor optimaal rijpe druiven en  oogst een maand later dan zijn collega’s. Dat  vertaalt zich in  concentratie  intensiteit diepgang en complexiteit. Prachtige mineralen en heerlijk rijk, rijp fruit,  droog,  fragiel .    

Fermented in old T5 barrels of Taransaud....the barrels which are first used for Clos du Paradis....

Wijn spijs advies:

1 gerecht met noordzeekrab ;

2 gebakken tarbot met jus van rode kool en hete bliksem       

3 zeebaars met consomme Madrilene   

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter