Champagne Abyss 2012

Wijnmaker: Leclerc Briant
Prijs: €149,00 €123,14 Excl. btw
Druivensoort 33,3 % Chardonnay, 33,3 % Pinot Noir en 33,3 % Pinot Meunier
Smaakprofiel Mousserend droog
Lekker bij

Atlantische oesters, Rauwe zalm, geserveerd met knapperige groentetolletjes

Tonijn Tataki Met Sesamzaden, Wakame Zeewier Salade, Médaillons van Kreeft en gekonfijte Prei

1 minuut Gekookte Blauwe Kreeft, met licht gefrituurde wilde Abalone schelp

Mosselen in wilde knoflookboter op een bed van spinazie met kreeftstaarten

Gefrituurde sint-jakobsschelpen, Kreeftboter Met Citroenkaviaar

Geroosterde sint-jakobsschelpen in een reductie van schelpvissoep en zachte babygroenten, zeebaarsfilet Gepocheerde Turbot Met Basilicum, Broodbonencoulis en Quinoa

Aardappelravioli Gevuld Met Kreeft En Een Coulis Van Kruiden En Zeewier

Oogstjaar 2012
Herkomstbenaming A.O.C. Champagne
Productiemethode Biodynamisch

“We leggen de wijn op de zeebodem, daar waar de druk buiten de fles even hoog is als in de fles”

 

De cuvée Abyss van Leclerc-Briant werd speciaal gecreëerd voor verdere ontwikkeling onderwater (op de zeebodem) in samenwerking met Amphoris, een bedrijf gespecialiseerd in onderzeese projecten.

De gekozen druiven voor Abyss, worden geplukt en geoogst uit selecteerde Champagne dorpen die bekend staan om hun speciale kalksteen ondergrond. Deze zorgvuldig gekozen Terroirs zijn in perfecte resonantie met het maritieme sediment in de “Baai van Sti”, gelegen aan de oostelijke punt van de «Ile d'Ouessant» aan de kust van Bretagne in Frankrijk.

Chardonnay van Bisseuil, Pinot Noir van Avenay-Val-d'Or en Pinot Meunier van Vrigny: elke druivenras is gelijkwaardig vertegenwoordigd in deze cuvée van uitzonderlijke klasse. Deze vintage Champagne, uitsluitend gemaakt van druiven uit 2012, is in juni 2013 gebotteld, in februari 2016 heeft t dégorgement plaatsgevonden en is daarna in maart op de zeebodem gelegd. In mei 2017 werd de wijn weer bovenwater gehaald.

De champagne heeft een briljante, lichtgeel kleur met tonen van stro-geel en een hint van zilver. Een levendige stroom van kleine bubbels produceert een aanhoudende ring-mousse bovenaan het glas en de uitstraling belooft een rijke en frisse wijn.

De geur is intens mineraal met een beetje van iodine en krijt, aangenaam gemengd met een boeket van perzik, appels en rabarber en een beetje verbena, kamille en jasmijn.

Naarmate de wijn lucht krijgt, ruiken wij van alles: kalk, likeur, verse druiven, pompelmoes, zeewier, amandelen, zwarte bessen, verse granaatappel, bosbessen en de geur van rozen. Een echte sensatie van diepte en concentratie stijgt uit het glas, maar alles is goed geplaatst en delicaat.

De smaak is schoon en fris met een zachte, romige bruisendheid.

Cuvee Abyss is een champagne met een resoluut maritiem karakter, dat profiteerde van het rustig ontwikkelen op de zeebodem.

Uw review toevoegen 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Powered by Lightspeed
iDEAL