Well of Wine Cathy’s Sixpack Editie 2-2017

Cathy’s Sixpack Editie 2-2017

Wijnmaker: Well of Wine
Prijs: €59,50 €49,17 Excl. btw
  Vanaf € 120,- gratis verzending.

 

Glas

Cuvée Acajou, Caves Louis de Grenelle, Saumur, Frankrijk Vin rouge mousseux de qualité - 14,95

Verrassende cuvee - waardig om ontdekt te worden: demi sec mousseux van de cabernet franc! Donkerrood van kleur met aantrekkelijke mousse. Klein rood

fruit (aardbei aalbes) en hint van cacao in de neus. Aangenaam zalvend zacht in de smaak. Tussen 6-8 °C.

 

Bestek

Heerlijk bij Aziatische gerechten, spicy oosters, geitenkaas en desserts met aardbeien en chocola.

Glas

Caballero Verdejo vdt,
Castilla y Leon, Spanje 2016 - 5,95

Een kleintje Rueda, van de Verdejo druif. Zacht en fris, venkel, groene appel en banaan. Lekker als aperitief of als dagelijkse huiswijn maar daarnaast is de verdejo ook nog OG Wijn:
 

Bestek

Onwaarschijnlijk Gastronomisch: van (garnalen)

bitterballen tot Yellow fin tonijn met japanse specerijen; tartaar tonijn met wasabi, Makreel ala gado gado, Oosterse salade met in rash al hanout geroosterde zalm; tai beef salad, Gazpacho garnalen; lady curzon; Gambas met limoen en knoflook; Kip sherry knoflook; tarbot met choron saus; schol met kokos limoen en wokgroen... kortom te veel om op te noemen maar hij doet het echt .

Glas

Vergel blanco, Bodega de Pinoso,
Alicante Spanje 2016 - 6,95

Intrigerende, biologisch gemaakte wijn van niet- geïrrigeerde oude stokken Airen met wat Sauvignon Blanc. WijnmaaksterAnaAmatoogstinallevroegte om oxidatie tegen te gaan gebruikt autochtone (druif eigen) gisten en laat de wijn op lage temperatuur vergisten waardoor je die gebieds typische karakteristieken in de wijn krijgt. Tropische vruchten (ananas en guave) in geur en smaak, limoen en anijs, witte bloemen en wat kruidigheid (gember kruidnagel nootmuskaat). 

Harmonieus smaakvol en sappig.
Lijkt wat verfijnd hout te hebben, maar dat is niet zo. Aangenaam droge finale. Vrijwel geen sulfiet. Serveren op 8-10 °C.

 

Bestek

Lekker bij verse geitenkaas, paella, kip met citroen, en reuze spannend bij zuurkool garni.

Glas

Peiruda, Chateau de Bouissel,
IGP Comté Tolosan, 
Frankrijk 2015 - 13,95

Wonderlijk leuke druivencombinatie. Peiruda betekent

“pierreux”, steenachtig/rijk aan (kiezel)stenen in het Occitaans. Biologisch gemaakte wijn uit de Fronton streek/Zuid West Frankrijk: de bekende Gascogne druiven met de aromatische Viognier leveren een wijn met plezierige mondvulling, delicate en toch intense hint van bloemen, gastronomisch, fris breed en zalvend tegelijk, mooi verpakte zuren. Geen hout. Houdt t geopend wel een weekje vol in de koelkast. Slechts 3000 flessen gemaakt! Druiven: Viognier, Colombard, Petit Manseng. Temperatuur: 8-10 °C.

 

Bestek

Spijs: wijnarrangement, inktvis, schaaldieren, witvis, wit vlees als kip varken konijn, charcuterie vegetarisch, zachte romige kaas, harde kazen

Glas

’La Closeraie’ Abbaye Sylva Plana Faugères Frankrijk2015bio -14,95

De 800 jaar oude abdij ligt centraal in de AOP Faugeres (richting Toulouse/Perpignan: schistebodems, hellingen en terrassen, mooi!). Het Abbaye Sylva Plana is al
sinds 9 generaties in bezit van de familie Bouchard en wordt omringd door 54 hectaren biologische bewerkte wijngaarden. Uit carignan, mourvedre, syrah, grenache Carignan en mourvèdre vinifieert men er volgens de beaujolais methode van de Macération carbonique; lange inweking en traditionele methode voor syrah en grenache. Geconcentreerde, diepe kleur. Complexe geur en smaak met zwart fruit en mineralen. Mooi gelaagd en in balans, rijk, met mooie minerale ondertoon.

 

Bestek

Schenktemperatuur: 16 a 18 °C; even decanteren Serveren bij: hazenpaté, lamsbout, rood vlees.

Glas

Carmenere reserva, Las Ninas,
Apalta -Colchagua Valley,
Chili 2016 - 9,95

Het wijnhuis LAS NINAS “de meiden” anno 2000 is - na intensief vooronderzoek- gerealiseerd door 8 Franse dames, de dochters van een drietal Franse pioniers die op zoek waren naar nieuwe (wijngaard) mogelijkheden en hun beloofde wijn land aantroffen in Chili: de dames stichtten hun wijngaarden op de granietzand bodem van de Apalta - subzone van de Colchagua vallei- bijgenaamd “deChileenseNapaValley”vanwegetfeit dat er een ideaal groeiklimaat heerst met zowel volop warmte als afkoeling vanaf de koude Stille Oceaan. Diep donkerrood met purperen reflexen. Intense neus van bessen, aardbeien, natte aarde, specerijen en paprika. Zachte, ronde smaak met flink wat body en aangename zachte tannines.

 

Bestek

Schenktemperatuur: 16 °C.

Serveren bij: varkensvlees, rood vlees, lam, veder- en haarwild, zachte romige kaas, nagel- en komijnkaas.

Uw review toevoegen 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Powered by Lightspeed
iDEAL